Roses Transfronterera

 

Comença i acaba la teva aventura ciclista a la plana de l’Empordà. Travessa el massís del Parc Natural de Cap de Creus en direcció a Llançà i gaudeix d’un tram encantador de la Costa Brava fins a creuar la frontera i arribar a la Costa Vermella, fins a Banyuls.

 

Torna a la plana travessant la serra de l’Albera per les exigents rampes entre Banyuls i Espolla. Et trobes en plena Ruta del Vi DO Empordà. Atura’t i gaudeix dels nostres vins.

 

Tipus: carretera
Sentit de gir: antihorari
Distància: 93 km
Durada: 5 h 25'
Desnivell positiu acumulat: 1.390 m
Desnivell negatiu acumulat: 1.390 m
Ports principals: Coll del Frare i coll dels Belitres (Pendent mitjà del 1,9% - Pendent màxim del 8%) i Coll de Banyuls (Pendent mitjà del 3,5% - Pendent màxim del 20%)

Dificultat: 2/3

1. A les carreteres principals més ràpides, el voral és justet, el trànsit és elevat i més a l'estiu.

2. Cal estar en forma i més si, a Banyuls, trieu l'opció d'anar fins a Cotlliure.

3. Pareu a reposar forces abans de pujar el coll de Banyuls.

4. Atenció! Passat Colera, deixem l'N-260 per pujar al coll dels Frares cap a Portbou i no haver de passar pels túnels. Val molt la pena.

5. La pujada al coll de Banyuls és per una carretera en bon estat però estreta, sense ratlles ni voral. Rampes finals del 22%.

6. A la baixada del coll de Banyuls a Espolla hi ha 5 passos canadencs de bestiar (són barres de ferro a terra, vistes o tapades amb planxes d'acer). Està indicat amb senyal de perill. Hi ha algun tram amb pendents del 10%.

7. Després de la primera baixada del coll de Banyuls, al primer gual d'un torrent que creuem, el ferm és de formigó en mal estat. L'asfalt de la resta és bo.

8. Passat Espolla, no us refieu, tot i entrar a la plana de l'Empordà en direcció a Roses, es fa llarg i sovint hi ha falsos plans i petites ondulacions.

Descàrregues

Imatges

Tags


Compartir


Avis legal


Els senders són propostes per seguir un itinerari determinat. Les marques dels senders són exclusivament elements informatius que indiquen per on passa l’itinerari previst. Degut a la diversitat de situacions i circumstàncies que es poden donar, és materialment impossible garantir que aquesta senyalització romangui sempre intacta. Per tant, l'Ajuntament i/o aquelles entitats que poden tenir cura del manteniment dels senyals no es poden fer responsables dels danys i/o perjudicis que en cas de perdre’s o per qualsevol altre motiu puguin patir els usuaris dels itineraris senyalitzats.

És per això que es recomana als usuaris dels itineraris senyalitzats que no es refiïn només dels senyals i que tant abans de la sortida com en el seu decurs tinguin el mapa i el GPS o la brúixola a mà, per tal de resoldre els eventuals problemes que es puguin presentar.

També és important tenir en compte que quan se segueix un sender abalisat cal respectar escrupolosament les normes de circulació viària i de convivència de la societat, tant quan se circula per una pista, com per una carretera, com per la llera d’una riera.

Els itineraris assenyalats als senders són merament informatius i, per tant, l'Ajuntament de Roses no es fa responsable dels accidents derivats de la pràctica de l'activitat per aquest senders i recomana efectuar-la amb l'equip i material adequats, tenint en compte les recomanacions anteriors.