BTT Roses - Vilaüt

 

Una aventura familiar en BTT per dos paisatges únics i molt propers. Gaudeix de la tranquil·litat del primer tram, recorrent una part planera amb estanys i pastures fins arribar a l’estany de Vilaüt, ja dins del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà.

 

Continua cap a la serra de Rodes, passant per l’encantador poble de Pau. Pots aturar-te a Palau-saverdera, conegut com el Balcó de l’Empordà, per admirar les vistes panoràmiques de la comarca.

 

Tipus: BTT
Sentit de gir: horari
Distància: 25 km
Durada: 2 h 30'
Desnivell positiu acumulat: 200 m
Desnivell negatiu acumulat: 200 m

Dificultat: 1/3

1. Quan deixem la Ciutadella, cal creuar la carretera per un pas de vianants.

2. En començar, trobarem el gual de la Riera de la Trencada que pot dur aigua si ha plogut el dia abans.

3. Alerta en els diferents punts on creuem carreteres comarcals.

4. Les pistes agrícoles poden estar transitades per gent, bicicletes o cotxes de pagesos.

5. Respecteu les normes del Parc Natural dels Aiguamolls quan entreu a la zona de Reserva Integral.

6. No es pot accedir en bici fins a la porta de l’aguait de l’Estany de Viaüt.

7. Respecteu el bestiar i no deixeu portes o filats oberts.

8. Compte en creuar el nucli urbà de Pau. Els carrers són estrets.

Descàrregues

Imatges

Compartir


Avis legal


Els senders són propostes per seguir un itinerari determinat. Les marques dels senders són exclusivament elements informatius que indiquen per on passa l’itinerari previst. Degut a la diversitat de situacions i circumstàncies que es poden donar, és materialment impossible garantir que aquesta senyalització romangui sempre intacta. Per tant, l'Ajuntament i/o aquelles entitats que poden tenir cura del manteniment dels senyals no es poden fer responsables dels danys i/o perjudicis que en cas de perdre’s o per qualsevol altre motiu puguin patir els usuaris dels itineraris senyalitzats.

És per això que es recomana als usuaris dels itineraris senyalitzats que no es refiïn només dels senyals i que tant abans de la sortida com en el seu decurs tinguin el mapa i el GPS o la brúixola a mà, per tal de resoldre els eventuals problemes que es puguin presentar.

També és important tenir en compte que quan se segueix un sender abalisat cal respectar escrupolosament les normes de circulació viària i de convivència de la societat, tant quan se circula per una pista, com per una carretera, com per la llera d’una riera.

Els itineraris assenyalats als senders són merament informatius i, per tant, l'Ajuntament de Roses no es fa responsable dels accidents derivats de la pràctica de l'activitat per aquest senders i recomana efectuar-la amb l'equip i material adequats, tenint en compte les recomanacions anteriors.